Hoofd- / Behandeling

Diabetes mellitus en de behandeling ervan - Dia-Club

“Insuline is een medicijn voor slimmeriken, niet voor dwazen,
of het nu artsen of patiënten zijn '
(E.P. Jocelyn)

  • Forum
  • Dia-Club ABC
  • reglement
  • Dia-Club Kennisbank
  • Forum Index ‹Technische middelen voor compensatie en controle van SC‹ Glucometers, spuitpennen en andere technische middelen
  • Verander lettergrootte
  • print versie
  • mobiele versie
  • FAQ
  • Check in
  • Ingang

Accu-Check Active liegt?

Accu-Check Active liegt?

achtersteven »29 april 2012 15:46

Onlangs ontving hij voor het eerst in zijn korte ervaring met diabetes, strips van de staat - Accu-Check Active. Ik heb er meteen een glucometer voor gekocht.
Ik had eerder twijfels over de nauwkeurigheid van fotometrische glucometers. Blijkbaar niet voor niets.
Ik besloot de metingen te vergelijken met mijn glitch, die ik al heel lang gebruik (OneTouch Select):

Beide instrumenten zijn plasma gekalibreerd. Het verschil in uitlezingen blijkt 10-17% te zijn. Twijfel welke van de apparaten liegt.
Ik heb actieve strips uit een ander pakket geprobeerd (alle vier metingen zijn op een rij gedaan vanaf een lekke band de volgende dag):

Het verschil is al 25-35%. Het lijkt erop dat Active liegt. Het blijkt dat het verschil in metingen op één apparaat met strips uit verschillende verpakkingen 15% bedraagt. Het is zelfs interessant hoe een fabrikant (als hij niet liegt) 93% van de metingen kan krijgen die passen in een fout van 10% ten opzichte van laboratoriumanalyse.?
Junk deze Accu-Check Active. Hoe een dergelijk apparaat te gebruiken voor precieze insulinetherapie?

Ik heb OneTachem SK ooit gemeten aan een gezond familielid - 5,5. Het lijkt de waarheid.
Ik zal proberen het te meten met Asset, maar ik ben er bijna zeker van dat het boven de 6 zal zijn. Hoewel dit verwijst naar de bovengrens van de norm, hebben gezonde mensen nauwelijks zulke magere mensen.

Twijfel je nog steeds: onderschat mijn OneTouch? Leef ik op hogere suikers?

Kan iemand zijn observaties van de Active- of LifeScan-glitches-vergelijkingen met andere merken of labs delen??

Re: Accu-Check Active liegt?

Connie »29 april 2012 16:01 uur

achtersteven, waar heb je het idee vandaan dat de acck liegt? Of misschien andersom?

Lees het forum, gebruik de zoekopdracht. Denk je dat je de eerste bent die twee problemen met elkaar vergelijkt? Dit is een zinloze bezigheid, omdat de meter kan niet absoluut nauwkeurig zijn.

We gebruiken de zoekopdracht, alles is al gebeurd, we zullen opnieuw beginnen met vergelijken - sluit het onderwerp.

Re: Accu-Check Active liegt?

achtersteven »29 april 2012 18:52 uur

Ja, ik heb het al gelezen en ik heb de zoekopdracht gebruikt.

Hier zijn enkele antwoorden en gevonden.

Het lijkt mij dat, aangezien er een meetapparaat is en er specifieke meetresultaten zijn, het mogelijk is om de betrouwbaarheid van de metingen statistisch te evalueren.
Ik wilde de subjectieve mening horen van mensen die dit of dat apparaat gebruiken. Het is immers mogelijk om met het oog de spreiding van meetwaarden te bepalen.

Helaas hebben we het niet eens over acceptabele nauwkeurigheid - dat is wat me zorgen baart.
Toch is CK 5.1 een zeer goede suiker, en 3.8 is bijna gipa. En zo'n verschil in lezingen kan me op geen enkele manier tevreden stellen.

Ik zal mijn IMHO uitspreken voor geïnteresseerden.
Ik vertrouw OneTachu meer, in ieder geval zijn de metingen zeer herhaalbaar gedurende maanden, ongeacht de specifieke strip die is ingebracht.

En met mijn gebrek aan behoefte aan achtergrondinsuline, correleert mijn magere, nog steeds met behoud van de dynamiek van een gezond persoon (inclusief, volgens laboratoriumanalyses), beter met de OneTouch Select-metingen dan met de Active.

Dergelijke SC kunnen tenminste als doelwit worden beschouwd en van hen dansen al.

Re: Accu-Check Active liegt?

Fantik »29 april 2012, 19:40

Re: Accu-Check Active liegt?

Pashka »30 april 2012, 18:18

Re: Accu-Check Active liegt?

Connie »30 april 2012 18:32 uur

Pashka, het zal niet werken, deze vergelijking zal alleen gelden voor een specifiek geval.
De batch strips verandert, ook de meetomstandigheden. Hoe te zijn? Met elke buis naar het laboratorium gaan?

[Het bericht is geschreven met een mobiel apparaat]

Re: Accu-Check Active liegt?

ENGEL »30 april 2012, 19:41

Ja, we hebben hier al honderd miljoen keer over geschreven, en ik gooide ook een paar houtblokken in deze eindeloze thematische oven, moet ik bekennen.

Het is op de een of andere manier wettelijk noodzakelijk in het kader van het forum (hee-hee) om zinnen te verbieden als: "glitch namerek liegt!"
Want wat werkelijk betekent "teststrips codenummer van zo-en-die vervaldatum van zo-en-zo een storing, liegt tegen zo-en-zo!" en niets anders (onze beheerders hebben gelijk zoals gewoonlijk).
Ik weet zeker dat iedereen de totale niet-identiteit van de betekenissen van de twee zinnen ziet en begrijpt.
Nee, de glitch kan natuurlijk ook "glitch" en hoe! Alleen vanwege de vermeende onnauwkeurigheid van de meting is dit niet zijwaarts. De storing reageert mogelijk niet op de geplaatste teststrip (wanneer dat zou moeten), geeft een onjuiste foutcode weer, geeft lege batterijen weer met pas veranderde merknamen, enz..
Maar als het gaat om de vermeende, buiten tolerantie vallende, meetfout - de uitdrukking 'de glitch ligt' is volkomen onwettig....

Re: Accu-Check Active liegt?

Fantik "30 april 2012, 20:12

Re: Accu-Check Active liegt?

ENGEL "30 april 2012, 20:57

Re: Accu-Check Active liegt?

Fantik "30 april 2012, 21:11

Re: Accu-Check Active liegt?

ANGEL "30 april 2012, 21:13

Re: Accu-Check Active liegt?

Fantik »30 april 2012, 21:15

Re: Accu-Check Active liegt?

ANGEL »30 april 2012, 21:33

Re: Accu-Check Active liegt?

Connie »01 mei 2012, 08:28

Re: Accu-Check Active liegt?

VladimirYO »28 november 2012, 17:26

Wie is er nu op de conferentie

Gebruikers op dit forum: geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

  • Lijst met forums
  • Mobiele versie • Ons team • Conferentiecookies verwijderen • Tijdzone: UTC + 3 uur

Diabetes mellitus en de behandeling ervan in de Dia-club - een site voor wederzijdse hulp

Glucometer Accu-Chek Active: apparaatoverzicht, instructies, prijs, beoordelingen

Het is voor mensen met diabetes erg belangrijk om voor zichzelf een hoogwaardige en betrouwbare bloedglucosemeter te kiezen. Hun gezondheid en welzijn zijn immers afhankelijk van dit apparaat. Accu-Chek Active is een betrouwbaar bloedglucosemeetapparaat van het Duitse bedrijf Roche. De belangrijkste voordelen van de glucometer zijn snelle analyse, het onthoudt een groot aantal indicatoren, vereist geen codering. Voor eenvoudige opslag en organisatie in elektronische vorm kunnen de resultaten via de meegeleverde USB-kabel naar een computer worden overgebracht.

Kenmerken van de Accu-Chek Active meter

Om de analyse uit te voeren, heeft het apparaat slechts 1 druppel bloed en 5 seconden nodig om het resultaat te verwerken. Het geheugen van de glucometer is ontworpen voor 500 metingen, u kunt altijd het exacte tijdstip zien waarop een bepaalde indicator werd verkregen, met behulp van een USB-kabel kunt u deze altijd overbrengen naar een computer. Indien nodig wordt het gemiddelde suikerniveau berekend over 7, 14, 30 en 90 dagen. Eerder was de Accu Chek Active meter gecodeerd, het nieuwste model (4 generaties) heeft dit nadeel niet.

Visuele controle van de meetbetrouwbaarheid is mogelijk. De teststriphouder bevat gekleurde monsters die overeenkomen met verschillende meetwaarden. Nadat u bloed op de strip heeft aangebracht, kunt u binnen een minuut de kleur van het resultaat uit het venster vergelijken met de monsters en zo controleren of het apparaat correct werkt. Dit wordt alleen gedaan om de werking van het apparaat te controleren, een dergelijke visuele controle kan niet worden gebruikt om het exacte resultaat van indicatoren te bepalen.

Het aanbrengen van bloed is op 2 manieren mogelijk: wanneer de teststrip zich direct in het Accu-Chek Active-apparaat bevindt en daarbuiten. In het tweede geval toont het scherm het meetresultaat in 8 seconden. De toepassingsmethode is voor het gemak geselecteerd. Houd er rekening mee dat in geval 2 de bloedteststrip in minder dan 20 seconden in de meter moet worden geplaatst. Anders wordt er een foutmelding weergegeven en moet u opnieuw meten.

Specificaties:

  • het apparaat heeft 1 CR2032 lithiumbatterij nodig (levensduur is 1.000 metingen of 1 jaar in gebruik);
  • meetmethode - fotometrisch;
  • bloedvolume - 1-2 micron;
  • de resultaten worden bepaald in het bereik van 0,6 tot 33,3 mmol / l;
  • het apparaat werkt probleemloos bij een temperatuur van 8-42 ° C en een luchtvochtigheid van maximaal 85%;
  • de analyse kan foutloos worden uitgevoerd op een hoogte van 4 km boven zeeniveau;
  • naleving van het nauwkeurigheidscriterium van glucometers ISO 15197: 2013;
  • onbeperkte garantie.

Instrumentenset

De doos bevat:

  1. Direct het apparaat (batterij is aanwezig).
  2. Accu-Chek Softclix huidpiercingpen.
  3. 10 wegwerpnaalden (lancetten) voor de Accu-Chek Softclix verticuteermachine.
  4. 10 Accu-Chek Active-teststrips.
  5. Beschermende hoes.
  6. Gebruikershandleiding.
  7. Garantie kaart.

Voor-en nadelen

  • er zijn geluidssignalen die u eraan herinneren om een ​​paar uur na het eten glucose te meten;
  • het instrument wordt onmiddellijk ingeschakeld nadat de teststrip in de sleuf is geplaatst;
  • u kunt de automatische uitschakeltijd configureren - 30 of 90 seconden;
  • na elke meting is het mogelijk om notities toe te voegen: voor of na het eten, na het sporten, enz.;
  • toont dat de strips aan het einde van hun levensduur komen;
  • geweldige herinnering;
  • het scherm is verlicht;
  • er zijn twee manieren om bloed op de teststrip aan te brengen.
  • werkt mogelijk niet in zeer lichte kamers of in de felle zon vanwege de meetmethode;
  • hoge kosten van verbruiksartikelen.

Teststrips voor Accu Chek Active

Alleen teststrips met dezelfde naam zijn geschikt voor het apparaat. Ze zijn verkrijgbaar in 50 en 100 stuks per verpakking. Eenmaal geopend, kunnen ze worden gebruikt tot het einde van de op de tube aangegeven houdbaarheid.

Voorheen werkten Accu-Chek Active-teststrips samen met een codechip. Nu is het weg, de meting vindt plaats zonder codering.

U kunt verbruiksartikelen voor de meter kopen bij elke apotheek of online winkel voor diabetici..

Gebruiksaanwijzing

  1. Bereid het apparaat, de prikpen en de verbruiksartikelen voor.
  2. Was uw handen goed met zeep en droog ze op natuurlijke wijze.
  3. Selecteer de methode voor het aanbrengen van bloed: op een teststrip, die vervolgens in de meter wordt ingebracht, of vice versa, als de strip er al in zit.
  4. Plaats een nieuwe wegwerpnaald in de verticuteermachine, stel de prikdiepte in.
  5. Prik in uw vinger en wacht even terwijl er een druppel bloed wordt afgenomen, breng deze aan op de teststrip.
  6. Breng, terwijl het apparaat informatie verwerkt, watten met alcohol op de prikplaats aan.
  7. Na 5 of 8 seconden, afhankelijk van de manier waarop het bloed wordt aangebracht, geeft het apparaat het resultaat weer.
  8. Gooi afvalmaterialen weg. Gebruik ze nooit opnieuw! Het is gevaarlijk voor de gezondheid.
  9. Als er een fout optreedt op het scherm, herhaal de meting dan opnieuw met nieuwe verbruiksartikelen.

Video instructie:

Mogelijke problemen en fouten

E-1

  • De teststrip is niet volledig in de sleuf gestoken.
  • een poging om reeds gebruikt materiaal te gebruiken;
  • bloed werd aangebracht voordat de druppel op het display begon te knipperen;
  • de meetvensterruimte is vuil.

De teststrip moet met een lichte klik op zijn plaats klikken. Als er geluid was, maar het apparaat geeft nog steeds een foutmelding, probeer dan een nieuwe strip te gebruiken of maak het meetvenster voorzichtig schoon met een wattenstaafje.

E-2

  • zeer lage glucosespiegels;
  • te weinig bloed aangebracht om het juiste resultaat te tonen;
  • de teststrip is tijdens de meting verplaatst;
  • in het geval dat bloed op de strip buiten de meter wordt aangebracht, is het er gedurende 20 seconden niet in geplaatst;
  • er is een te lang tijdsinterval verstreken voordat 2 druppels bloed werden aangebracht.

Begin opnieuw met een nieuwe teststrip. Als de indicator echt extreem laag is, zelfs na herhaalde analyse, en de gezondheidstoestand dit bevestigt, moet u onmiddellijk de nodige maatregelen nemen.

E 4

  • tijdens de meting is het apparaat verbonden met de computer.

Koppel de kabel los en voer de glucosetest opnieuw uit.

E-5

  • Accu-Chek Active wordt beïnvloed door sterke elektromagnetische straling.

Koppel de storingsbron los of ga ergens anders heen.

E-5 (met het zonpictogram in het midden)

  • meting is uitgevoerd op een te lichte plaats.

Door het gebruik van de fotometrische analysemethode verstoort te fel licht zijn gedrag, het is noodzakelijk om het apparaat in de schaduw van uw eigen lichaam te verplaatsen of naar een donkere kamer te gaan.

EEE

  • glucometer fout.

Begin met meten vanaf het begin met nieuwe verbruiksartikelen. Neem contact op met het servicecentrum als de fout zich blijft voordoen.

EEE (met een thermometerpictogram hieronder)

  • de temperatuur is te hoog of te laag om de meter goed te laten functioneren.

De Accu Chek Active-meter werkt alleen correct in het bereik van +8 tot + 42 ° C. Het mag alleen worden ingeschakeld als de omgevingstemperatuur binnen dit bereik ligt..

Prijs van de meter en verbruiksartikelen

De kosten van het Akku Chek Active-apparaat zijn 820 roebel.

NaamPrijs
Lancetten Accu-Chek SoftclixNee. 200726 roebel.

№25 145 roebel.

Accu-Chek Active-teststripsNr. 100 1650 roebel.

Nee. 50.990 roebel.

Beoordelingen van diabetici

Renata. Ik gebruik deze glucometer al heel lang, alles is in orde, alleen de strips zijn duur. Resultaten vallen bijna samen met laboratoriumresultaten, enigszins overschat.

Natalia. Ik hield niet van de Accu-Chek Active-meter, ik ben een actief persoon en ik moet vaak suiker meten, en de strips zijn duur. Wat mij betreft, het is beter om de Freestyle Libre-bloedglucosemeting te gebruiken, het is duur, maar de moeite waard. Voordat ik ging monitoren, wist ik niet waarom er zulke hoge aantallen op de glucometer zaten, het bleek dat het hypovaal was.

Recensies van de Accu-Chek Active-bloedglucosemeter in sociale netwerken:

Bloedglucosemeter Accu-chek Active

Ik heb onlangs besloten om een ​​bloedglucosemeter te kopen voor de dagelijkse bloedsuikermeting. Zes maanden geleden vertelde de dokter me dat ik af en toe een hoge bloedsuikerspiegel heb, en hij raadde me aan om mijn suikerspiegel minstens eens in de 2 dagen te meten.
Ik heb lang nagedacht welke ik een glucometer moest kiezen, en koos voor een Accu-Chek actieve glucometer. Deze bloedglucosemeter werd met korting in de apotheek verkocht, de prijs was op dat moment 990 roebel, hij bevatte 20 teststrips, een pen om een ​​vinger te prikken en lancetten. Ook wordt het apparaat geleverd met een extra geheugenkaart, die aan de achterkant van de meter onder de kap wordt geïnstalleerd. Deze geheugenkaart registreert alle indicatoren voor de periode dat je het suikerniveau meet. Accu-chek asset heeft een heel duidelijk menu, na aanzetten licht een tekening met een druppel op. Deze afbeelding betekent dat u een teststrip in de meter moet steken en een kleine druppel bloed moet aanbrengen.

Voor degenen die zelf geen bloed van een vinger kunnen afnemen, heeft de fabrikant een prikpen aan de set bevestigd, het handvat heeft 3 niveaus van naaldlengte-aanpassing, het lek wordt uitgevoerd door 1 op het handvat te drukken. Lancetten zijn speciale strips met aan het uiteinde een verzegelde naald, die in het handvat wordt gestoken. Omdat ik maar 20 teststrips cadeau kreeg, moest ik na een tijdje extra strips kopen. Ik was erg boos dat de strips gewoon onrealistisch duur zijn, voor 50 teststrips moet je ongeveer 1500 roebel betalen. Hoewel er modellen van glucometers zijn die veel duurder zijn, zijn hun strips veel goedkoper. Ik zag in de uitverkoop een apparaat waarvan de strips slechts 500 roebel kosten voor 50 stuks. Toen ik een ACC-Chek-asset kocht, dacht ik om de een of andere reden niet dat ik alleen op de glucometer bespaar, maar ik kan niet besparen op strips. De meter wordt geleverd met garantie, als ik me niet vergis is het levenslang. Ook inbegrepen in de set van de meter is een handig etui met elastische banden.

Het etui biedt gemakkelijk plaats aan een potje teststrips, een pen voor een vingerprik, de meter zelf en heeft ook een speciaal vak voor het opbergen van lancetten. Ik ben van mening dat een bloedglucosemeter in ieders gezin zou moeten zitten, omdat het vroeg of laat van pas zal komen. Zeker op oudere leeftijd. Meestal treft diabetes type 2 mensen boven de 50, extra kilo's dragen ook bij aan de ontwikkeling van deze ziekte. Een gezonde vrouw kan tijdens de zwangerschap diabetes krijgen.

- zeer eenvoudig in gebruik

- lancetten en teststrips werden bij de meter geleverd

- het apparaat wordt geleverd met levenslange garantie

- de meegeleverde pen maakt het gemakkelijk om bloed uit uw vinger te halen

- geheugenkaart, slaat al uw metingen op

- hoes inbegrepen voor comfortabel transport

- teststrips voor een glucometer akk-chek active, zijn erg duur

Accu-Chek Active beoordelingen, bespreking en instructies voor de Accu-chek Active glucometer

Over de fabrikant

De Accu-Chek-bloedglucosemeters worden vervaardigd door de Roche-bedrijvengroep (met hoofdkantoor in Bazel, Zwitserland). Deze fabrikant is een van de toonaangevende ontwikkelaars op het gebied van farmaceutica en diagnostische geneeskunde..

Het merk Accu-Chek wordt vertegenwoordigd door een volledige reeks zelfcontroletools voor patiënten met diabetes en omvat:

  • moderne generaties bloedglucosemeters;
  • teststrip;
  • prikpennen;
  • lancetten;
  • software voor hemanalysatoren;
  • insulinepompen;
  • infusiesets.

Meer dan 40 jaar ervaring en een duidelijke strategie stellen het bedrijf in staat om innovatieve en kwaliteitsproducten te creëren die het leven van diabetici veel gemakkelijker maken.

Vragen aan de dokter

Redenen voor fouten

Hallo! Ik heb 2 jaar geleden zo'n glucometer gekocht. Toont onderschatte waarden voor de afgelopen 2 maanden. Ze werden opnieuw gecontroleerd, zowel in het laboratorium als met behulp van controleoplossingen. Met wat het kan worden verbonden?

Hallo! Misschien zit de kwestie in een defect van het apparaat of het niet naleven van de onderzoekstechniek. Neem in ieder geval contact op met het servicecentrum. Accu-Check-productgarantie doorlopend.

Meetfrequentie

Hallo dokter! Mijn moeder kreeg onlangs de diagnose diabetes, kreeg een dieet en pillen voorgeschreven en kreeg te horen dat ze haar suikerspiegel moest controleren. We hebben een Akku-Chek-bezit voor haar gekocht. Hoe vaak moet dit apparaat worden gebruikt?

Goedendag! De behandelende arts stelt aanbevelingen voor de frequentie en tijd van bloedglucosemetingen voor elke patiënt afzonderlijk. Algemene aanbevelingen kunnen als volgt zijn:

  • 's ochtends op een lege maag;
  • 2 uur na het eten (dag en avond);
  • als de patiënt het risico loopt op nachtelijke hypoglykemie - om 2-4 uur.

Regelmatige metingen maken tijdige detectie en correctie van de opgetreden overtredingen mogelijk.

Classificatie van draagbare analysatoren

De Accu-Chek-lijn heeft momenteel vier soorten analysers:

  • Accu Chek Performa;
  • Actief;
  • Mobiel;
  • Performa

Notitie! Het Accu Chek Gou-apparaat was lange tijd erg populair bij patiënten. In 2016 werd de productie van teststrips hiervoor echter stopgezet.

Mensen raken vaak verdwaald bij het kopen van een meter. Wat is het verschil tussen de varianten van dit apparaat? Welke te kiezen? Hieronder zullen we de kenmerken en voordelen van elk model bekijken..

Accu Chek Performa is een nieuwe hoogwaardige analyser. Is hij:

  • Geen codering vereist;
  • Heeft een groot, gemakkelijk af te lezen display;
  • Een kleine hoeveelheid bloed is voldoende om te meten;
  • Bewezen meetnauwkeurigheid.

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Akku Chek Nano (Akku Chek Nano), samen met hoge nauwkeurigheid en gebruiksgemak, worden gekenmerkt door een compact formaat en een stijlvol ontwerp.

Compact en handig apparaat

De Accu Chek Mobile is tot op heden de enige meter zonder teststrips. In plaats daarvan wordt een speciale cassette met 50 onderverdelingen gebruikt.

Ondanks de vrij hoge kosten, beschouwen patiënten het als een winstgevende aankoop van de Accu Chek Mobile-glucometer: de set bevat ook een piercer voor 6 lancetten, evenals een micro-USB voor aansluiting op een computer.

Nieuwste formule zonder teststrips

Glucometer en zijn kenmerken

De meter is handig en gemakkelijk te gebruiken. Accu-Chek-asset heeft positieve recensies van gebruikers die al een soortgelijk apparaat hebben gekocht en het al lange tijd gebruiken..

De bloedglucosemeter heeft de volgende kenmerken:

  • De periode voor een bloedsuikertest is slechts vijf seconden;
  • De analyse vereist niet meer dan 1-2 microliter bloed, wat gelijk is aan één druppel bloed;
  • Het apparaat heeft een geheugen voor 500 metingen met tijd en datum, evenals de mogelijkheid om gemiddelde waarden te berekenen voor 7, 14, 30 en 90 dagen;
  • Het apparaat vereist geen codering;
  • Gegevensoverdracht naar pc via micro-USB-kabel is mogelijk;
  • Een CR 2032 lithiumbatterij wordt gebruikt als batterij;
  • Het apparaat maakt metingen mogelijk in het bereik van 0,6 tot 33,3 mmol / liter;
  • Een fotometrische meetmethode wordt gebruikt om de bloedsuikerspiegel te detecteren;
  • Het apparaat kan worden opgeslagen bij temperaturen van -25 tot +70 ° C zonder batterij en van -20 tot +50 ° C met ingebouwde batterij;
  • De bedrijfstemperatuur van het systeem ligt tussen de 8 en 42 graden;
  • De toelaatbare vochtigheidsgraad waarbij het gebruik van de meter mogelijk is, is niet meer dan 85 procent;
  • Er kunnen metingen worden verricht tot op 4000 meter boven zeeniveau;

Gadget-codering

Deze stap is verplicht. Neem de analysator, steek de teststrip erin (daarna gaat het apparaat aan). Bovendien moet u zowel de codechip als de teststrip in het apparaat steken. Dan zie je op het display een speciale code, deze is identiek aan de code die op de verpakking van de indicatorstrips staat.

Als de codes plotseling niet overeenkomen, neem dan contact op met de plaats waar u het apparaat of de strips heeft gekocht. Voer geen metingen uit, met ongelijke codes zal het onderzoek niet betrouwbaar zijn.

Als alles in orde is, stemmen de codes overeen, breng dan de Accu chek active control 1-oplossing (met een lage glucoseconcentratie) en Control 2 (met een hoog glucosegehalte) aan op de indicator. Na verwerking van de gegevens wordt het resultaat weergegeven op het scherm, dat moet worden gemarkeerd. Dit resultaat moet worden vergeleken met de controlemetingen, die voor indicatorstrips op de buis zijn gemarkeerd..

Hoe de meter te gebruiken

Kennismaken met het apparaat

Inclusief prikpen en teststrips

Lees de gebruikershandleiding zorgvuldig door wanneer u het apparaat voor het eerst leert kennen. Als u nog vragen heeft, raadpleeg dan uw arts..

Belangrijk! Glucose kan worden gemeten met twee verschillende meeteenheden - mg / dl of mmol / l. Daarom zijn er twee soorten Accu Check Active-glucometers.

Het is onmogelijk om de meeteenheid te meten die door het apparaat wordt gebruikt! Let er bij het kopen op dat u een model koopt met de waarden die u gewend bent..

Voor het eerste gebruik

Voordat u de meter voor de eerste keer inschakelt, moet de meter worden gecontroleerd. Om dit te doen, drukt u op het uitgeschakelde apparaat tegelijkertijd op de S- en M-knoppen en houdt u deze 2-3 seconden ingedrukt. Nadat de analysator is ingeschakeld, vergelijkt u de afbeelding op het scherm met de afbeelding in de gebruikershandleiding.

Het display controleren

Voordat u het apparaat voor het eerst gebruikt, kunt u enkele parameters wijzigen:

  • tijd- en datumweergaveformaat;
  • datum;
  • tijd;
  • geluidssignaal.

Hoe het apparaat te installeren?

  1. Houd S langer dan 2 seconden ingedrukt.
  2. Het display toont setup. De parameter die nu wordt gewijzigd, knippert.
  3. Klik op de M-knop en verander deze.
  4. Druk op S om naar de volgende instelling te gaan.
  5. Druk erop totdat de totalen verschijnen. Alleen in dit geval blijven ze bestaan.
  6. Vervolgens kunt u het apparaat uitschakelen door tegelijkertijd op de S en M knoppen te drukken.

Zie de instructies voor meer informatie

Accu Chek Performa Nano gebruiksaanwijzing

Deze slimme assistent maakt het voor patiënten gemakkelijker om hun medicatie bij te houden. Binnen 5 seconden krijgt de patiënt een nauwkeurig resultaat. De Accu Chek Performa Nano is vooral geschikt voor patiënten in groep 1 en 2.

Hij heeft veel positieve eigenschappen die de aandacht verdienen..

Hoe de meter met pc te synchroniseren

Dit apparaat heeft zo'n belangrijke functie als de mogelijkheid om te synchroniseren met een computer. Dankzij deze functie kunt u in de toekomst alle verkregen resultaten in detail analyseren. Er wordt een speciale kabel meegeleverd om de twee apparaten te synchroniseren. Het kan een USB-kabel zijn. We steken een stekker in de aansluiting op de meter, de tweede stekker wordt in de poort op de pc gestoken.

Instructies voor het gebruik van de glucometer

De teststrip moet in het apparaat worden gestoken om het apparaat te laten werken. Er verschijnt eerst een cijfercode op het scherm en vervolgens een pictogram dat een druppel bloed voorstelt. Dit betekent dat de patiënt de procedure kan starten..

De punctie gebeurt met een speciale pen op de middelvinger. De druppel bloed die verschijnt, moet op de punt van de gele strook worden aangebracht. Wanneer de teststrip het bloed volledig heeft opgenomen, begint de meter het te onderzoeken. Na 5 seconden verschijnt het analyseresultaat op het display.

Wat u moet doen om uw meter goed te laten werken

Het is absoluut noodzakelijk dat de Accu Chek Performa Nano nauwkeurige gegevens levert. In dit geval moet het worden gecontroleerd..

Het wordt uitgevoerd met een speciale oplossing, die afzonderlijk of samen met teststrips kan worden gekocht. De oplossing bevat pure glucose, die wordt genomen als 100% van de gegevensberekeningssnelheid. Het is van hem dat verdere berekeningen zullen worden uitgevoerd..

De meter wordt gecontroleerd in de volgende gevallen:

  • na gebruik van alle reepjes deeg;
  • na het schoonmaken van het apparaat;
  • als het instrument duidelijk onjuiste resultaten geeft.

Mogelijke fouten en problemen met de meter

Er zijn niet veel fouten bij het gebruik van een bloedsuikermeter, maar u moet ze kennen zodat er geen problemen zijn.

Elke fout wordt dus weergegeven op de monitor van het apparaat:

  • E5 met de zon. Het apparaat is blootgesteld aan zonlicht. Het is noodzakelijk om terug in de schaduw te stappen en de procedure te herhalen.
  • E5. Wordt blootgesteld aan een elektromagnetisch veld, dus het is beter om weg te komen van deze plek.
  • E1. Strip verkeerd geplaatst. Herhaal het opladen van het deeg opnieuw.
  • EEE. De meter heeft een soort storing. Het moet naar de winkel worden gebracht met een garantiekaart ervoor en een cheque.

Teststrips, lancetten voor Accu Chek Active

Alle accessoires voor de meter (strips, lancetten) worden apart aangeschaft. Na het lezen van de instructies leert u over de regels voor het gebruik ervan. Het gebeurt zo dat de codechip die in het apparaat is ingevoerd niet samenvalt met de code die op de stripdoos is geregistreerd.

In dit geval kan er geen bloedafname worden gedaan, omdat de test dan niet correct is. U moet de instrumenten naar de apotheek brengen en vertellen over de opgetreden problemen.

Fout

Alle thuismetingen worden als correct beschouwd als ze fluctueren binnen ± 20% van de meest nauwkeurige laboratoriumtest. Een dergelijke fout van het apparaat is toegestaan ​​en heeft geen invloed op de behandelingsprocedure..

Accu-Chek actieve functies

Accu Chek Active is de meest populaire bloedsuikermeter. Het wordt gebruikt om de glucoseconcentratie in perifeer (capillair) bloed te meten.

De belangrijkste technische kenmerken van de analysator worden weergegeven in de onderstaande tabel:

Scherm96 segmenten LCD
H * W * T9,78 x 4,68 x 1,91 cm
Gewicht50 g
Timing5 sec
Bloed volume1-2 μl
MeettechniekFotometrische
Bereik0,6-33,3 mmol / L
Geheugen grootte500 waarden met datum en tijd (+ weergave van gemiddelden voor de afgelopen week, maand en 3 maanden)
Batterijduur≈1000 metingen (ongeveer 1 jaar)
Welke batterijen zijn nodigCR2032 batterij - 1 stuk.
Metingherinnering+
Gegevensoverdracht naar pc via micro-USB+

Foutmeldingen

Voor eventuele storingen of storingen van de meter verschijnen passende berichten op het scherm. Veelvoorkomende fouten tijdens het gebruik van de analyser worden in de onderstaande tabel weergegeven.

VergissingDe redenenOplossingen
E-1
  • Teststrip verkeerd of niet volledig ingebracht;
  • Er wordt geprobeerd een gebruikte teststrip in te brengen
  • Te vroeg aanbrengen van bloed op de teststrip (voordat het bijbehorende signaal op het scherm verschijnt);
  • Vervuiling van het meetvenster.
  • Volg de instructies bij het plaatsen van de teststrip;
  • Gebruik een nieuwe teststrip;
  • Reinig het instrument.
E-2
  • Zeer lage glucose;
  • De teststrip is tijdens het aanbrengen verplaatst of verbogen;
  • Niet genoeg bloed op de strip aanbrengen;
  • Gebruik de verkeerde teststrip.
  • Als er tekenen zijn van ernstige hypoglykemie - zorg voor eerste hulp;
  • Gebruik een nieuwe, geschikte Accu-Check Active-teststrip;
E-3Codechip problemen.Probeer het apparaat opnieuw op te starten of neem contact op met het servicecentrum
E 4Een lopende meter aansluiten op een computerHerhaal dit door de USB-kabel te verwijderen
E-5Het apparaat staat onder invloed van krachtige elektromagnetische stralingMeet ergens anders of koppel de stralingsbron los

Beschrijving van het Accu chek-activamodel

De ontwikkelaars van deze analyser hebben geprobeerd en rekening gehouden met die momenten die kritiek veroorzaakten van gebruikers van eerder geproduceerde glucometers. Zo hebben ontwikkelaars de tijd voor data-analyse verkort. Accu chek heeft dus 5 seconden nodig om het resultaat van een mini-onderzoek op het scherm te zien. Het is ook handig voor de gebruiker dat de analyse zelf praktisch geen knoppen hoeft in te drukken - de automatisering is tot bijna perfectie gebracht.

Kenmerken van de Accu chek asset:

  • Om de gegevens te verwerken, heeft het apparaat slechts een minimum aan bloed op de indicator nodig (1-2 μl);
  • Als u minder bloed heeft aangebracht dan nodig, zal de analysator een hoorbare waarschuwing geven om u te informeren over herhaalde dosering;
  • De analyser is uitgerust met een groot LCD-scherm in 96 segmenten, evenals een achtergrondverlichting, die het mogelijk maakt om zelfs 's nachts op de weg analyses uit te voeren;
  • Het ingebouwde geheugen is groot, u kunt tot 500 eerdere resultaten opslaan, ze zijn gesorteerd op datum en tijd, gemarkeerd;
  • Informatie van de meter kan, indien nodig, worden overgebracht naar een pc of ander gadget, aangezien de meter een USB-poort heeft;
  • Er is ook een optie om de opgeslagen resultaten te integreren - het apparaat geeft gemiddelde waarden weer voor een week, twee weken, een maand en drie maanden;
  • De analyser schakelt zichzelf uit, werkt in de standby-modus;
  • U kunt het geluidssignaal ook zelf wijzigen.

De markering van de analysator verdient een aparte beschrijving. Het is uitgerust met de volgende aanduidingen: voor een maaltijd - een "appel" -pictogram, na een maaltijd - een gebeten appel, een herinnering aan de studie - een appel en een bel, controle-onderzoek - een fles en een willekeurig - een ster (daar kun je ook zelf een bepaalde waarde instellen).

Accu-Chek-bloedglucosemeters

Accu-Chek Active

Het meest verkochte Accu-Chek-model ter wereld. U kunt de bloedglucose op 2 manieren meten: met de teststrip binnen en buiten de meter. In het tweede geval moet de bloedteststrip uiterlijk 20 seconden later in de meter worden ingebracht..

Het is mogelijk om de betrouwbaarheid van metingen visueel te beoordelen. Maar de beste manier om de nauwkeurigheid te controleren is met speciale besturingsoplossingen..

  • Geen codering vereist. U hoeft geen teststripgegevens in te voeren om de meter te gebruiken, het systeem wordt automatisch geconfigureerd.
  • Meting op twee manieren. U kunt het resultaat binnen en buiten het apparaat krijgen.
  • Stel datum en tijd in. Het systeem stelt automatisch de datum en tijd in.
  • Functioneel. Eerdere metingen worden 90 dagen bewaard. Als een persoon bang is om de meter te vergeten, is er een alarmfunctie.

Een gedetailleerd overzicht van de Accu-Chek Active glucometer vindt u hier: https: //sdiabetom.ru/glyukometry/akku-chek-aktiv.html

Accu-Chek Performa

Het klassieke model dat door de meeste diabetici wordt gebruikt. Voor de analyse is een kleine druppel bloed nodig en wie dat wil, kan herinneringen aan de metingen instellen.

  • De vervaldatum van de teststrip is onafhankelijk van de datum van opening. Deze functie helpt u herinneren hoe u de teststrips moet vervangen en bespaart u onnodige berekeningen..
  • Geheugen voor 500 metingen. Met 2 metingen per dag bewaart het apparaat resultaten 250 dagen lang! De gegevens zullen de arts helpen de ziekte te volgen. Het apparaat slaat ook gemiddelde meetgegevens op voor 7, 14 en 90 dagen.
  • Nauwkeurigheid. Naleving van ISO 15197: 2013, gecontroleerd door onafhankelijke experts.

Gebruiksaanwijzing:

Een gedetailleerd overzicht van het apparaat op de link:

Accu-Chek Mobile

De nieuwste glucometer - knowhow in glucosemeting. Innovatieve "fast & go" -technologie maakt analyse mogelijk zonder teststrips.

  • Fotometrische meetmethode. Om de analyse uit te voeren, is het noodzakelijk om bloed te verkrijgen met één druk op de trommel, vervolgens het deksel te openen met de sensor en de doorboorde vinger tegen het knipperlicht te plaatsen. Daarna beweegt de tape automatisch en ziet u het resultaat op het display. Meting duurt 5 seconden!
  • Drum en patronen. Dankzij Fast & Go-technologie is het niet meer nodig om lancetten en teststrips na elke test te vervangen. Voor analyse heeft u een cartridge nodig voor 50 metingen en een trommel met 6 lancetten.
  • Functionaliteit. Een van de kenmerken van de functionaliteit: wekker, rapporten, de mogelijkheid om resultaten over te brengen naar een pc.
  • 3 in 1. Bloedglucosemeter, testcassette en prikpen zijn in het apparaat ingebouwd - u hoeft niets extra's te kopen!

Accu-Chek Performa Nano

De Accu-Chek Performa-glucometer onderscheidt zich van andere modellen door zijn kleine afmetingen (43x69x20) en het lichte gewicht - 40 gram. Het apparaat geeft binnen 5 seconden een resultaat, het is handig om het bij je te dragen!

  • Compactheid. Past gemakkelijk in een broekzak, handtas of kinderrugzak.
  • Zwarte activeringschip. Eenmaal geïnstalleerd - bij het opstarten. Verandering in de toekomst is niet nodig.
  • Geheugen voor 500 metingen. Met gemiddelde waarden voor een bepaalde periode kunnen de gebruiker en de arts het behandelingsproces volgen en bijsturen.
  • Automatische uitschakeling. Het apparaat schakelt zichzelf 2 minuten na de analyse uit.

Accu-Chek Go

Een van de eerste Akku-Chek-modellen, niet meer leverbaar. Het apparaat onderscheidt zich door het vermogen om niet alleen bloed uit een vinger te halen, maar ook uit andere delen van het lichaam: de schouder, onderarm. Het apparaat is inferieur aan de anderen in de Accu-Chek-lijn - een klein geheugen (300 metingen), geen wekker, geen gemiddelde bloedtellingen over een bepaalde periode, onmogelijkheid om resultaten over te brengen naar een computer.

Roche Accu-Chek Actieve bloedglucosemeter - beoordelingen

Negatieve recensies

Na de aankoop weigerde de piercingpen dat de naald niet uit het lichaam komt DE VINGER PONSEN met de naald uit de spuit prik de hele vinger terwijl je een druppel bloed neemt het is niet handig om de druppel op de strip aan te brengen er is geen fles voor de controle van het apparaat geeft een foutcode weer

Voordelen:

klein, compact apparaat, inclusief koffer

Nadelen:

enorme meetfout

Ik heb voor mijn vader een Accu-Chek Active-bloedglucosemeter gekocht. Hij heeft problemen met de schildklier, met als gevolg een hoge bloedsuikerspiegel. Ik koos alleen voor Accu-Chek Active omdat er op het moment van aankoop een speciale aanbieding was: een glucometer plus 10 teststrips konden worden gekocht voor 110 hryvnia (als ik me niet vergis).

Ik nam het apparaat mee naar huis en besloot het zelf te proberen. En zorg er tegelijkertijd voor dat alles qua suiker in orde is met mijn lichaam. Na de meting schrok ik. De meter toonde meer dan 6! En dit is een overduidelijke overkill, zeker voor mijn leeftijd. En ik probeer goed te eten. Ik dacht, ik was verdrietig, ik had dit niet verwacht.

Een paar dagen later werd het apparaat naar papa gebracht. Na de eerste meting is de suiker 8. Bovendien volgt hij een streng dieet. De vader was in paniek, de handen van de man vielen. Hij drinkt pillen, leidt een gezonde levensstijl, eet geen gefrituurd voedsel, zetmeelrijk voedsel, drinkt geen alcohol, maar het blijkt dat er geen resultaat is.

De volgende 7 dagen van metingen troostten hem ook niet..

Tijdens deze periode moet hij een jaarlijks examen ondergaan. En wat was onze verrassing toen een bloedtest in het laboratorium op suiker een uitslag van 5 opleverde. En dit is bijna de norm. En toen vermoedden we dat er iets mis was. Het bleek dat onze Accu-Chek Active een fout van ongeveer 25% geeft. Ja, je kunt het geen fout noemen. Het bleek dat alles ook in orde is met mijn bloed, er is geen probleem.

Ik ging naar het servicecentrum en ze zeiden dat ik naar boven moest rijden. Om te beginnen is het vrij moeilijk om het in Kiev te vinden. Het is gelegen aan een straat met kapotte huisnummers. Ik was op zoek naar een dienst voor 2 of zelfs 3 uur, in het servicecentrum keken ze naar het apparaat en stuurden me als het ware voor een onafhankelijk onderzoek. Bovendien betaald! Het kostte toen 100 hryvnia's en pas na bevestiging van de verschillen in de aflezingen van het apparaat en de resultaten van de analyse, zou de meter worden vervangen of het geld worden teruggegeven. Maar ik wilde er niet mee rotzooien.

Nu gebruiken we de Accu-Chek Active op deze manier, waarbij we onmiddellijk 25% van de apparaatwaarden aftrekken.

Bovendien is de Accu-Chek Active-meter niet erg handig en gemakkelijk te gebruiken. Er zijn bloedglucosemeters die gemakkelijker te gebruiken zijn..

Mijn grootmoeder heeft diabetes. Suiker begon te stijgen met de leeftijd en artsen raden aan om regelmatig bloed te doneren voor suiker. Voor het gemak hebben we een "Accu-chek active" glucometer aangeschaft, maar later bleek dat deze niet zo handig was om te gebruiken, des te meer alleen, je moet je vinger doorprikken.Hiervoor heb je een speciale naald nodig, waarvan er maar een paar in de set zitten, maar die veel meer kost dan een gewone verticuteermachine, evenals teststrips, die ook afzonderlijk moeten worden gekocht. Over het algemeen doorlopende uitgaven.

Nadelen: onhandig om de bloedsuikerspiegel te meten

Toen mijn dochter ziek werd, gaf het ziekenhuis ons twee gratis glucometers. We gebruiken er een en Akku-Chek is inactief. Waarom? Het is onhandig om te gebruiken. Het is lastig als er een druppel bloed op het veld van de teststrip valt, om de een of andere reden is er altijd weinig bloed of wordt het niet zo verspreid. Een druppel bloed tracht uit de vinger weg te lopen wanneer u uw vinger naar het knipperende veld van de strip laat zakken. Ongemakkelijk. Zuigstrips zijn op de een of andere manier beter. En met Akku-Chek hebben we veel strepen verpest.

Het is moeilijk te zeggen over de nauwkeurigheid ervan. We hebben geprobeerd de bloedglucose te meten met twee apparaten tegelijk, en we kregen verschillende resultaten. Het verschil was anderhalve millimol. Maar het is niet bekend wie van hen heeft gelogen.

Voordelen:

Nadelen:

De kwaliteit van de teststrips is veel gebrekkig

Ik kocht in het begin een glucometer, alle regels waren. En nu zijn de teststrips buggy, veel van de teststrips die u invoert, werken helemaal niet, terwijl andere een fout schrijven. En met elk nieuw pakket komen er steeds meer bij. In de eerste verpakking zaten er 3 in de tweede 4. Nu zijn er meer dan 7 defecte. Over het algemeen vind ik het jammer dat ik dit apparaat heb gekocht, geld is verspild. Koop geen acuchek, dit is een echte G. Of liever een teststrip.

Voordelen:

in een apart geval

Nadelen:

Inactieve strepen lieverd

Ik heb een meter en teststrips gekocht, maar ik weet niet precies wat het probleem is met de meter of de strips, maar bijna elke derde strip geeft geen resultaat en vertoont een storing. In eerste instantie dacht ik dat ik de test niet correct uitvoerde, maar daarna realiseerde ik me dat hoe goed ik het ook deed, het resultaat nog steeds hetzelfde is. Lees bij het kopen van een Accu-chek-meter beoordelingen van andere meters. Het is misschien beter om iets duurder te kopen, maar bespaar op teststrips?

ongeveer 2 jaar geleden een acc-check asset verworven voor mijn moeder, ze lijdt aan diabetes mellitus type 2. de prijs van het apparaat is niet duur 1300 roebel. in het algemeen zijn dit allemaal pluspunten. de resultaten zijn erg overschat, op de teststrips schrijven ze dat de onnauwkeurigheid 11 procent is, maar dit is niet zo dat de fout bijna is 20 procent. 'S Morgens, mijn moeder mat de suiker was 11, en in de kliniek ben ik geslaagd voor 3,7. Dit is niet in een frame. De teststrips zelf kosten 1000 roebel. bijna hetzelfde als het apparaat zelf. het is onhandig om bloed aan te brengen.. in het algemeen, als uw gezondheid u dierbaar is, koop dit apparaat dan nergens voor. mijn moeder lijdt bijna elke dag aan hypoglykemie, en dit is de schuldige. realiseerden we ons pas niet lang geleden!

Neutrale beoordelingen

Voordelen:

Prijs, gemakkelijk te gebruiken

Nadelen:

Slechts een jaar gewerkt, dure strips

Tijdens de zwangerschap begon de bloedsuikerspiegel te stijgen. De arts raadde u aan een bloedglucosemeter te kopen om uw suiker thuis te volgen. Ik besloot om een ​​accu-chik actieve glucometer te kopen, het apparaat kost naar mijn mening 1.790 roebel, maar er is ook een minpuntje van zeer dure strips. De meter is eenvoudig in gebruik, slechts twee knoppen, er is een geheugen voor het opslaan van gegevens, die vervolgens kunnen worden bekeken. Inclusief naalden, vingerprikpistool en 10 strips. De glucometer werkte maar een jaar en gaf toen een soort fout. Ik raad de aankoop van het product af als je het apparaat constant gaat gebruiken.

Voordelen:

Eenvoudige bediening, groot display, meetnauwkeurigheid.

Nadelen:

Dure verbruiksartikelen.

Ik heb al heel lang problemen met bloedglucose, waarschijnlijk twintig jaar. Bovendien is deze indicator voor mij buitengewoon onstabiel - hij kan dalen tot 1,5-2,0 of, omgekeerd, stijgen tot 8,0-10,0 mmol / l.
Eigenlijk werd mij in 2010 de diagnose diabetes mellitus type 2 gesteld en aangezien, zoals ik eerder schreef, mijn bloedglucose-indicator varieert van laag tot hoog, kan ik niet zonder een apparaat om het te meten..
Toen adviseerde de apotheek me om dit specifieke apparaat voor het meten van bloedglucose te kopen - de "Accu-chek active" -glucometer. Het werd pas onlangs geproduceerd door F. Hoffmann-La Roche Ltd (of gewoon Roche).
Het apparaat is niet slecht, ik vond het leuk met zijn grote scherm, voldoende bedieningsgemak, het feit dat bloed op de teststrip kon worden aangebracht, zelfs als het al in het apparaat en zelfs daarbuiten zat.
Deze meter had ook een waarschuwingsfunctie voor de vervaldatum van de teststrip. Het apparaat werd automatisch ingeschakeld nadat er een teststrip in was gestoken en 1-1,5 minuten nadat de meting was uitgevoerd.
De meettijd is overigens slechts 5 seconden, er is een geheugen voor 350 metingen op datum en tijd. Ook heeft dit apparaat een functie voor het berekenen van de gemiddelde suikerwaarden voor en na de maaltijd voor een week, een halve maand en een maand..
Het apparaat wordt gevoed door een lege batterij die in de apparaatbehuizing is geplaatst. De kit bevatte een set teststrips, trommels met naalden en een pen voor het doorprikken van een vinger.
Ik heb geen klachten over de werking van het apparaat zelf, over de nauwkeurigheid van het meten van de metingen.
Maar het was moeilijk om er verbruiksartikelen voor te vinden, en toen ik het vond, bleek dat de prijs ervoor, voor een set voor 10 metingen, hetzelfde is als de kosten van het apparaat zelf.
Nu ik het niet gebruik, is het winstgevender om naar een betaald medisch centrum in de buurt van mijn huis te gaan en daar een analyse te maken, wat ik wel doe.
Dus ondanks het feit dat het apparaat goed is, zal ik het niet aanbevelen aan mijn vrienden, je kunt kapot gaan met verbruiksartikelen.

Positieve recensies

Voordelen: Nauwkeurige bloedglucosemeting, bekend merk, inclusief verbruiksartikelen, draagtassen voor de meter, gedetailleerde instructies inbegrepen, onthouden van eerdere metingen.

Nadelen: dure verbruiksartikelen, maar kwaliteitsmateriaal komt overeen met de prijs.

Is aangeschaft voor een bejaarde, de meter is makkelijk in gebruik, begrijpelijk voor de oudere generatie, erg handig om mee te nemen als je van huis gaat. Absoluut noodzakelijk voor iedereen met bloedsuikerproblemen en alleen ter preventie.

Kosten: 1800 roebel Een paar maanden geleden werd mijn vader in het ziekenhuis opgenomen met de diagnose diabetes mellitus. Er waren geen diabetici in onze familie, dus niemand wist echt wat hij ermee moest doen en hoe hij moest zijn. Gelukkig kwam hij bij een heel goede dokter, die heel...

Voordelen:

Snelle en gemakkelijke bloedglucosemeting

Nadelen:

De strepen zijn een beetje duur.

Details:

Goedenmiddag!
Ik wil graag mijn ervaring met u delen met het gebruik van het vitale apparaat voor het bepalen van het glucosegehalte in het bloed, de Accu-Chek Active glucometer..
Dit apparaat is essentieel voor mensen met diabetes mellitus.
De meter is heel gemakkelijk te gebruiken. Het is een plezier om het te gebruiken. Nu zal ik je vertellen hoe je het moet gebruiken:
1 moet u eerst de batterij in het batterijvak plaatsen
2 aan de zijkant van het toestel zit een vak voor de codechip, plaats daar de codechip
3 in de teststrip-ontvanger, steek de strips (Accu-Chek Active) in en we kunnen het glucosegehalte in ons bloed meten
4 heeft ook een geheugentoets zodat u uw eerdere bloedmetingen kunt bekijken.

Ik gebruik dit apparaat nu 11 jaar en tot nu toe ben ik er erg blij mee. Het glucosegehalte geeft precies aan dat als er een fout is, het absoluut karig is. Teststrips voor de meter zijn bij bijna alle apotheken te koop. soms worden ze op recept in de apotheek voorgeschreven.

Ik was erg blij met mijn aankopen en heb er nooit spijt van gehad..

Het blijkt dat zelfs als u regelmatig bloedtesten doet, deze onjuist zullen zijn! Zelf gecontroleerd. Ik heb gekeken - hier blijkt dat velen bekend zijn met dit apparaat, en toen ik voor het eerst voor mij een donker bos met kegels probeerde. Nu kan ik met zekerheid zeggen dat de achek performance nano de beste van allemaal is, ik controleer het hele gezin - alle familieleden die komen en zelfs vriendinnen ook. Waarom is de Akku chek performer nano tot nu toe de beste en in de eerste plaats? Nou, alleen omdat er zelfs maar een bloedpunt genoeg is, als anderen om een ​​druppel vragen, dan heeft hij genoeg van een nauwelijks zichtbaar punt, hij voelt zich op zijn gemak met kleine kinderen (ja, hij heeft ze allemaal gecontroleerd) Helaas, met anderen, als er iets anders is om een ​​lekke band te doen en neem een ​​nieuwe strip. en ze zijn duur!

Dus - kinderen zijn eraan gewend, maar volwassenen kunnen alles doen, zelfs huishoudelijk.

Om prijzen op landbouwgrond te vergelijken

Akuchek-activum kan een fout genereren als het koud is. Dit gebeurt meestal in de winter, wanneer het koel is in de appartementen. Ik warm het op in mijn handen of op een radiator. Gisteren was ik in het ziekenhuis met een endocrinoloog, dus ze zei dat dit apparaat bedoeld is voor de analyse van veneus bloed, en niet voor bloed uit een vinger. Daarom moet bij het analyseren van bloed van een vinger de indicator met 2 eenheden worden verminderd. Nu zal ik proberen dergelijke informatie op internet te zoeken..

Accu-Chek Aktive is twee keer zo duur als een huishoudelijke glucometer, maar het is veel esthetischer en gemakkelijker te gebruiken. Teststrips kosten echter een orde van grootte duurder dan huishoudelijke - 1000 roebel. Handige handgreep, waarin een lancet met vier niveaus van injectiediepte wordt gestoken, een groot display voor resultaten. We gebruiken het een korte tijd, totdat we kunnen zeggen over de betrouwbaarheid ervan. Er werden ook gratis teststrips bij het apparaat geleverd. Samenvattend - een goede glucometer, het lijkt er nog steeds op dat Yakubovich adverteert.

Voordelen:

Goedkoop, eenvoudig, compact, lichtgewicht, betrouwbaar, nauwkeurig, voor iedereen toegankelijk.

Nadelen:

Verpakt in een handige koffer, compact formaat. De set bevat een verticuteermachine en naalden ervoor (10 stuks). Ik betaalde 1200r voor het apparaat en strips ervoor, er zaten 25 strips in een pakket.
Meettijd - 5 seconden, meet snel en gemakkelijk de bloedsuikerspiegel, het resultaat is zeer nauwkeurig. Ik hield ook van het grote scherm, wat een groot pluspunt is voor mensen met een slecht gezichtsvermogen. Teststrips kunnen gemakkelijk bij de apotheek worden gekocht en zijn niet erg duur voor de prijs, wat ook prettig is. De naalden voor de verticuteermachine zijn niet standaard, en ik beschouw dit als een nadeel, aangezien je extra geld moet uitgeven aan naalden of een verticuteermachine uit de oude set moet lenen met standaard naalden.

Voordelen:

Nadelen:

Ik zou graag mijn ervaring met het gebruik van deze glucometer willen delen. Ik werd ziek van diabetes type 1 en moest natuurlijk kopen, deze werd geadviseerd. Ik ben er absoluut blij mee, de discrepantie tussen het laboratorium en het resultaat van de glucometer is erg klein. Ik liep de hele zwangerschap weg met deze glucometer en beviel van een gezonde dochter)))))) gedurende de hele zwangerschap, hij liet me niet meer dan eens in de steek. Deze kwaliteit van de fabrikant is door de jaren heen en door miljoenen mensen bewezen. Heel goed. Maar de waarheid is dat de strepen een beetje duur zijn. Gemakkelijk te gebruiken, alles is gemakkelijk en duidelijk, de geheugenfunctie is erg handig. Ik raad iedereen aan voor gebruik, je zult er geen spijt van krijgen.

Ik zal je vertellen over mijn trouwe vriend, de glucometer!

In 2011 werd bij mij diabetes vastgesteld. Voor mij was dit natuurlijk niet zomaar een verrassing, maar een echte schok! Ik raakte meteen in paniek, want nu moest ik mijn lichaam veel beter in de gaten houden. Ik had noch de kracht noch de tijd om naar de kliniek te rennen om constant mijn bloedsuikerspiegel te controleren, en ik volgde het advies van mijn endocrinoloog op en kocht voor mezelf een glucometer.

Medelevende kopers hielpen me bij de keuze in de apotheek. Vanaf dat moment is hij altijd bij mij. In de loop van de tijd heb ik leren leven met diabetes zonder paniek en stress, en nu meet ik mijn bloedsuikerspiegel slechts een paar keer per week om de dynamiek bij te houden. Het enige dat de meter nodig heeft, is een tijdige vervanging van de batterij en netheid, dat wil zeggen, zodat bloed van de vinger alleen op de teststrip komt en niet op het apparaat zelf.

Uw vorige indicatoren worden ook opgeslagen in het apparaat, zodat u ook uw suiker kunt volgen zonder extra records.

Ik heb een glucometer gekocht in een speciaal doosje met een slot met een handvat om een ​​vinger in te prikken, om bloed af te nemen. Dit is een speciaal apparaat voor het doorboren van de huid, er wordt een wegwerpnaald in gestoken, die afzonderlijk wordt verkocht en een cent kost.

Deze meter heeft teststrips met een speciale chipkaart, deze wordt in de zijkant van de meter gestoken en verandert pas op het moment dat de strips op zijn en je een nieuwe verpakking moet aanschaffen. In hetzelfde pakket zit een nieuwe chipkaart.

Daarnaast heb ik alcoholdoekjes voorbereid als suiker ergens op de weg gecontroleerd moet worden en een reservebatterij.

Wat betreft de kosten van het apparaat zelf, lijkt het mij dat het relatief goedkoop is, net als de naalden, maar voor teststrips moet je uitkijken.

Accu-chek asset is heel eenvoudig en ongecompliceerd in gebruik en heeft me zeven jaar lang nooit in de steek gelaten, dus ik adviseer u uit de grond van mijn hart!

We kochten het iets meer dan een jaar geleden voor mijn moeder. De belangrijkste selectiecriteria waren: gebruiksgemak, grote cijfers op het scorebord (moeder ziet niet goed) en meetnauwkeurigheid. En de prijs stond niet op de laatste plaats.
Hij is in orde met precisie. Vergeleken met de metingen van medische apparatuur in het medisch centrum. Er waren kleine fouten, maar ze zijn erg onbeduidend. De dokter zei dat dit een zeer goede indicator is voor de nauwkeurigheid van een huishoudelijk apparaat.
Ik zou vooral de handige prikpen willen opmerken. Alles gaat snel en vrijwel pijnloos. Nou ja, of bijna :) Ik heb het zelf geprobeerd om te experimenteren :)
Leveringsset - instrument, pen, 10 teststrips, 10 lancetten, etui en instructies.
De nadelen kunnen worden toegeschreven aan het feit dat teststrips alleen per 50 stuks kunnen worden gekocht. Het kost ongeveer 700 roebel. Voor gepensioneerden kan dit bedrag voor één bezoek aan de apotheek te groot zijn. En er zijn geen pakketten met minder strips voor dit apparaat..
Kosten 1000-1300 roebel, afhankelijk van de plaats van aankoop.

Meer Over De Diagnose Van Diabetes

Sucrose formule

Diëten

Definitie en formule van sucroseMolaire massa is g / mol.Fysische eigenschappen - kleurloze kristallen, gemakkelijk oplosbaar in water.Tijdens fotosynthese wordt een wijdverspreide plantreserve gevormd.

Hoe het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen

De redenen

Veel mensen zijn bang voor een hoog cholesterolgehalte en vragen zich vaak af hoe ze het cholesterol kunnen verlagen. Allereerst moet worden opgemerkt dat cholesterol een belangrijke rol speelt in het menselijk lichaam.